(Ciągle jeszcze nie umiem dobrze robić zdjęć jedzenia, w dodatku zepsuł mi się mój duży aparat i została tylko komórka do dyspozycji, no ale coś tam widać.)
Składniki:
- utarta marchewka
- jagody goji
- oliwa z oliwek
- sok z cytryny
- miód gryczany
Wymieszać. Zachwycić się aromatem miodu. Spałaszować. Cieszyć się życiem. :-)
A na okrasę jeszcze dwa ciekawe linki:
- Naprawdę warto obejrzeć: wykład o zdrowym odżywianiu (film/YouTube) Ewci z bloga W poszukiwaniu optymalnego zdrowia – bardzo się przyjemnie słucha. Podoba mi się, że Ewcia stawia na pierwszym miejscu Miłość (porównuje np. działanie hamburgera jedzonego z miłością wśród dobrych ludzi i picie zielonego szejka ze strachu przed chorobą). Akurat tu chodzi o surową dietę, ale wykład jest bardzo ogólnie poprowadzony i przedstawia przede wszystkim mechanizmy działania człowieka, obejmujące wiele różnych aspektów, mogące prowadzić do zdrowia.
- [EN] Heirloom Fruits & Vegetables: Exposed na blogu Philipa McCluskey'a – ciekawy, krótki artykuł o zapomnianych warzywach i owocach i o tym, dlaczego nie widujemy ich w naszych supermarketach