wtorek, 10 lipca 2012

Bób





Idealna popołudniowa wegańska przekąska:
  • bób ugotowany w szybkowarze al dente (czas gotowania: minuta czterdzieści pięć)
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • sok z cytryny
  • olej sezamowy
Bób obrać (opcjonalnie), wymieszać wszystko, zjeść, uśmiechnąć się :-)
Myślę, że gdyby mieć w zasięgu ręki jeszcze ugotowany makaron to już w ogóle byłoby doskonałe połączenie, ale zbyt późno przyszło mi to do głowy i mój żołądek już nie chciał czekać :-)

Disclaimer: na pewno raz na jakiś czas będę wrzucać przepisy, z góry jednak zastrzegam, że raczej rzadko będę podawała konkretne ilości, dlatego, że taki mam styl gotowania, że nie odmierzam. Po prostu sypię, leję, wrzucam składniki na oko i dużo improwizuję :-)